Historie kabelky Louis Vuitton Speedy

Kabelka Speedy je jednou z nejčastěji skloňovaných kabelek. Poprvé byla představena v roce 1933 a vyrábí se dodnes. Svým vzhledem připomíná cestovní tašku Keepall, která je na trhu již od roku 1924. Její zakulacený tvar odhaluje prostorný interiér. A pro větší bezpečnost je uzavírání na zip opatřeno zámečkem.

Tento typ kabelky se vyrábí téměř ve všech materiálech, které jsou domem Louis Vuitton používány. Speedy můžeme najít v několika velikostech - 25, 30, 35 a 40 a nejčastěji v plátně (canvas). Je velice oblíbená svými majitelkami, které s oblibou doporučují velikost Speedy 30 jako ideální.

Lze říci, že tuto kabelku není třeba představovat, ale pro ty, které ji ještě ve své sbírce nemají, jako třeba já, zde uvádím několik důvodů, proč si ji pořídit.

1. Ve světě kabelek je kabelkou, která zaslouží velký obdiv. Cena kabelky začíná na 440 eurech (u kabelky Speedy 25 v monogramu). Je to nejnižší cena za kabelku světoznámé značky Louis Vuitton. Samozřejmě najdete kabelky s podobně dlouhou historií od jiných značek, ale cena už nebude tak zajímavá jako u tohoto typu kabelky. V tomto případě je to tedy velice dobrá investice.

2. Pokud se Vám nelíbí monogram přesto, že tento motiv je u kabelky Speedy nejpopulárnější, nevadí. Není to přeci jediný motiv, v němž se tato kabelka vyrábí. Je možné zvolit verzi Damier nebo Epi, které jsou jednoduché a velmi chic. Nicméně Louis Vuitton nám neustále představuje tuto kabelku v nových kolekcích, a tedy i v dalších nových variantách.

3. Je nezničitelná! Louis Vuitton má své know-how na výrobu nezničitelných, « trvanlivých » kabelek z odolného materiálu – plátno (canvas) a telecí kůže. Sám výrobce LV prohlašuje : …Plátno Monogram je odlehčené, poddajné a odolné. Kompletně nepromokavé a je maximálně odolné povrchovým škrábancům – proto je velmi vhodné pro cestování i pro běžné denní použití…
Pokud je třeba čas od času provést drobnou opravu, není nic jednoduššího – výrobce LV je v tomto mistr a má nejlepší služby.

4. Hodí se ke každému outfitu zejména díky mnoha velikostem – lze ji nosit jak k džínám tak ke koktejlkám! Škála kabelek Speedy je dost velká od malých modelů po velikánské. A i když už máte dost nošení kabelky v ruce – vždy jde přikoupit řemen, abyste měly ruce volné. Nejvíce je doporučována Speedy 30, že není ani malá ani velká.

5. Je to klasika. Už Audrey Hepburnová ji obdivovala! A jestliže to byla dobrá kabelka pro takovou hvězdu, bude určitě dobrá i pro nás :-) V současné době ji nosí nejen spousta celebrit, ale i bežných smrtelnic, takže ať žije klasika.

Já osobně tuto kabelku nemám (ještě/zatím atd.), tak prosím majitelky, aby komentovaly – je opravdu tak fantastická?

Informace a fotografie čerpány z následujících stránek:
www.louisvuitton.com
www.fiveoclock.fr
www.purseblog.com
www.coolspotters.com
www.allwomenstalk.com
www.blogdelenka.blog.co.uk

Témata:

Výrobci:

Komentáře

já za sebe mohu říci, že Speedy je opravdu ikonická kabelka.
Co do prostoru je v materiálech jako je Epi lepší provedení 30, než 25, ta je přece jenom trochu užší u horního zipu a trochu hůře se tam leze. Přesto však 2 vlastním a mám je ráda.
Co se týká materiálů jako monogram či damier ebene, azur, tak to jsou pružné materiály, takže tam to tolik znatelné není, určitě si to chce vyzkoušet a zvážit, co v ní chcete nosit.
Každopádně je třeba v monogramu, už pro svou fantastickou cenu super startovní kabelka do vášně pod písmena LV.
Vytvořená patina, pak vypovídá o své nositelce a dodává tak punc jedinečnosti. :-)

A samozřejmě nesmím zapomenout podotknout verze Speedy v limitkách, těm je opravdu mnohdy těžké nepodlehnout.
Za sebe tedy mohu Speedy doporučit:-))))

děkuji za tvůj článek, to je to, co mě zajímá! Miluji historii a vše kolem LV. Nejde opravdu jen o nákupy!

souhlasím, protože nebýt historie nejsou ty kabelky a nejen kabelky šátky, náramky a pod. to co nyní jsou.

Pavli, opravdu krásný článek, děkujeme :-)

..krásný článek...dokonce mám z té své teď ještě větší radost...jestli je to teda ještě možné,mít větší radost:-))...a vůbec,je to provokace,já ji schovala do skříně,že si ji dám na Vánoce...a s takovou to nevydržím:-))))

Holky, díky za ty příznivé komentáře k článku. Dost jsem si jeho přípravu užila a teprve při sledování všech těch kolekcí, v nichž byla Speedy vyrobená jsem se do ní zamilovala. Do té doby jsem ji brala jako další pěknou LV kabelku, ale teď je to jiné...

A nemáte některá něco z Dentelle? Vždycky jsem to viděla jen na menších nebo nekvalitních fotkách, tak si to neumím pořádně představit. ALe dost se mi ta speedy v tomto provedení líbí :-)

Pavlí a jak ta "Dentelle" vypadá? Vůbec netuším...

je na úvodní fotce ta malá vlevo dole, jakoby s kytkama z něčeho naaplikované....

Aha, tak ta mě nechává v klidu.. Pavli koupila sis ty balerinky z aukra?

jo-o! Jsem paní čekatelka! :-) Už aby pošťák dorazil!

Stránky