..........čím dál tím častěji - aneb jak na falzifikáty !!!

V poslední době se mně a bohužel nejen mně ,začalo čím dál častěji stávat. že prodávaná "originální" kabelka (či doplněk) nebyla tím, za co se vydávala.

Fake, falzifikát nebo také "fejk", je častým problémem, proč je nakupování na internetu riskantní, pokud nemáte v prodejce důvěru, nebo jde o nákup u nováčka, který ještě nebyl nikým prověřen, nebo hodnocen..

Je příliš mnoho prodejců, kteří zneužívají neznanalost kupujících a za nemalé peníze prodají "fejk" za cenu originálu.

V těchto případech je vždy velký problém dostat své peníze zpět, protože prodejce již dopředu počítá s tím, že kupujícího napálí. Snad jen u vyšších částek " funguje " hrozba trestního oznámení, ale prodejní cena musí přesáhnout pět tisíc.

Doufám, že i tyto stránky se stanou pomocí při nakupování a uživatelé budou nápomocni ostatním jak radou, tak vlastní zkušeností.

Registrovaní uživatelé mohou svým článkem pomoci i poradit, jak rozpoznat fake, nebo jak vybrat toho správného prodejce.

Výrobci:

Komentáře

Ahojky, už nějakou dobu sem k Vám chodím přečíst, co je nového..a dnes mi to nedalo a zaregistrovala jsem se zde..takže Vás všechny moc zdravím :-)
Již dlouho sleduji tolik zde diskutované aukce značkového zboží na Aukru a musím potvrdit, že z velké většiny se jedná o falzifikáty značek, bohužel :-((
Řekla bych, že čím "větší" značka, tím dokonalejší padělky, zejména třeba LV, to je tak minimálně 95% padělků- a kolikrát koukám, že docela i zdařilých..
Některá z Vás zde psala, že lidé chtějí být klamáni, já bych to řekla ještě jinak: jsou mezi námi lidé, a je jich poměrně hodně, kteří chtějí klamat své okolí, a na tom myslím že prodej padělků stojí. Všimla jsem si, že lidi přihazují na aukci, kterou i vydraží za nemalý peníz, ve které prodávající výslovně píše, že neví, zda se jedná o originál značky (takže = padělek).., což by je mezi námi, mělo minimálně varovat..ale opak je bohužel pravdou. Anebo jak zběsilí přihazují na aukci, kde je zrušené přihození na žádost kupujícího (proč asi??)..
Já osobně fake nesnáším a nedala bych za něj ani korunu, ba ani zadarmo bych ho nechtěla!! ale mám spoustu známých, kteří mají přímo dětinskou radost z toho, když si pořídí na tržnici za malý peníz fake jakékoliv značky, bohužel..

Ale tady hlavu vzhůru do boje s padělky!!! .-)